fbpx

Athens Premium Cleaning

Καραολή & Δημητρίου 61, Χαλάνδρι​
Δευ - Παρ : 08:30 - 16:00
Athens Premium Cleaning

Καθαρισμός & Εξυγίανση Στρωμάτων

Εξειδικευμένες Υπηρεσίες Καθαρισμού για ό,τι αγαπάτε!

Καθαρισμός & Εξυγίανση Στρωμάτων

Αποτελεί γεγονός πως μια από τις πιο διαδεδομένες αλλεργίες που μας ταλαιπωρούν στην καθημερινότητα μας είναι τα ακάρεα. Τα ακάρεα είναι μικρά σωματίδια που διασπείρονται στο περιβάλλον με τη μορφή σκόνης και αποτελούν επιβλαβή αλλεργιογόνα. Αυτοί οι μικροοργανισμοί, αόρατοι με γυμνό μάτι, επιβιώνουν μέσα σε στρώματα, χαλιά, καναπέδες, μαξιλάρια, λούτρινα παιχνίδια και όπου αλλού ευνοείται η συσσώρευση σκόνης μέσα στο σπίτι. Τρέφονται κατά κύριο λόγο από τα ανθρώπινα νεκρά κύτταρα. Ένα στρώμα μπορεί να περιέχει ακόμη και 2.000.000 ακάρεα. Η αναπαραγωγή τους είναι τάχιστη και η επικινδυνότητα τους έγκειται στα περιττώματα τους, τα οποία είναι ελαφρύτερα από τον αέρα με αποτέλεσμα σε κάθε μετακίνηση μας στο κρεβάτι μας, το στρώμα να λειτουργεί ως φυσητήρας και να τα εκτοξεύει στο στόμα μας, στη μύτη και στο δέρμα μας. Έχει αποδειχθεί ότι το 35% του συνολικού πληθυσμού παρουσιάζει κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ζωής του αλλεργία στα ακάρεα. Τα πιο συχνά συμπτώματα είναι η ρινίτιδα, η επιπεφυκίτιδα, ο κνησμός, η ερυθρότητα, ο βήχας, η καταρροή, βρογχικό άσθμα και πονοκέφαλος.

Έρευνες έχουν δείξει ότι το πιο βρώμικο μέρος μέσα στο σπίτι μας είναι το στρώμα μας, στο οποίο περνάμε το ⅓ της ζωής μας. Αυτό συμβαίνει γιατί οι επιλογές που έχουμε για να το καθαρίσουμε μόνοι μας είναι εξαιρετικά περιορισμένες και αναποτελεσματικές, σε αντίθεση με πιστοποιημένους επαγγελματίες του χώρου που διαθέτουν τον κατάλληλο επαγγελματικό εξοπλισμό.

Ο καθαρισμός δεν αφορά μόνο τα παλιά στρώματα αφού έχει αποδειχθεί ότι αρκούν 6 μήνες χρήσης ενός καινούργιου στρώματος ώστε ο αριθμός των ακάρεων να φτάσει σε επιβλαβή επίπεδα.

Στα πλαίσια αυτά η APC εφαρμόζει στο καθαρισμό των στρωμάτων την πιο ενδεδειγμένη, επαγγελματική και οικολογική μέθοδο τριπλής προστασίας χωρίς την χρήση χημικών. Το καταρτισμένο συνεργείο μας έρχεται στο χώρο σας πάντα με σεβασμό, διακριτικότητα και υπευθυνότητα και εφαρμόζει όλες τις τεχνικές με απόλυτη ασφάλεια και υγιεινή για βρέφη, παιδιά, ενήλικες και κατοικίδια καθώς διαθέτει πιστοποιητικά από διεθνείς οργανισμούς WOOLSAFE ORGANIZATION, TÜV AUSTRIA HELLAS και το ινστιτούτο IICRC. Στη συνέχεια αναφέρονται εν συντομία τα στάδια που ακολουθούνται:

1. ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΟΥ ΦΟΡΤΙΟΥ

Διενεργείται σκούπισμα και από τις δύο πλευρές με ειδικό μηχάνημα που παράγει ισχυρή δόνηση και στροβιλισμό και σε συνδυασμό με την ισχυρή αναρρόφηση που διαθέτει αφαιρεί από κάθε επιφάνεια σπόρια μούχλας, ακάρεα και τα περιττώματα αυτών φτάνοντας σε βάθος 20cm χωρίς να διαφεύγει κανένας μικροοργανισμός στην ατμόσφαιρα καθώς διαθέτει φίλτρα HEPA.

2. ΘΕΡΜΙΚΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΜΕ ΞΗΡΟ ΑΤΜΟ

Στη συνέχεια με τη γεννήτρια ξηρού ατμού η οποία φτάνει τους 160 C πετυχαίνουμε την αποστείρωση και την αντισηψία της επιφάνειας από βακτήρια ιούς, μικρόβια, κοριούς προκαλώντας τους θερμικό σοκ. Επισημαίνουμε ότι ο ξηρός ατμός διαφέρει από ένα κοινό ατμοκαθαριστή του εμπορίου καθώς επιτυγχάνει πολύ υψηλότερες θερμοκρασίες ώστε να μην αφήνει υγρασία στο στρώμα σας.

3. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΥΠΕΡΙΩΔΟΥΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ UVC

Τέλος για βέλτιστα αποτελέσματα χρησιμοποιούμε συνδυαστικά την λάμπα UVC ώστε να εξουδετερώσουμε μικροοργανισμούς, βακτήρια και όλων των ειδών τα παράσιτα. Πρόκειται για μια αποτελεσματική, δραστική αλλά ταυτόχρονα 100% ασφαλή μέθοδο. Έχει αποδειχθεί ότι η ακτινοβολία UVC μπορεί να εξουδετερώσει και τους πιο ανθεκτικούς μικροοργανισμούς, ακόμα και σε αυτούς που επιβιώνουν σε ισχυρά απολυμαντικά. Αυτό συμβαίνει γιατί η εν λόγω ακτινοβολία καταφέρνει το διαμερισμό του DNA τους με συνέπεια να μην μπορούν να επιμολύνουν και να αναπτυχθούν περαιτέρω.

Επιπλέον, σύμφωνα με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές στρωμάτων η υγρασία στο στρώμα απαγορεύεται. Παρόλα αυτά αν για οποιοδήποτε λόγο ή ατύχημα (μεγάλη ποσότητα ούρων από άνθρωπο ή κατοικίδια, πλημμύρα, αιμορραγία, μούχλα κ.τ.λ.) το πλύσιμο είναι αναπόφευκτο. Σε αυτή τη περίπτωση συστήνεται η εφαρμογή των τριών σταδίων που προβλέπει ο τριπλός ξηρός καθαρισμός που προαναφέραμε για να εξασφαλίσουμε την εσωτερική υγιεινή του στρώματος και στη συνεχεία πλένουμε με μηχανή EXTRACTION με την ελάχιστη δυνατή υγρασία με οικολογικά απορρυπαντικά.

Δώστε λοιπόν στο καθαρισμό του στρώματος σας την προσοχή που του αξίζει καθώς ένας ποιοτικός ύπνος δεν εξαρτάται μόνο από τη διάρκεια του!!!

elEL